Instrumentet vist her er en av de tre originale lyrer av Ur funnet i 1929, som i dag et holdt i Museet av Pennsylvania, London og Baghdad som uspillbare modeller.

Den er tilnærmet 4,550 år gammel og er trolig bygd før både den Store Pyramiden, og selv Stonehenge i England.

Innledning

I april 2003 Herr Andy Lowings samlet en gruppe til a rekonstruere en autentisk, og spillbar versjon av den berømte Gyllen Lyre av Ur vist ovenfor, nylig skadet i Baghdad.

IInspirasjonen for dette kom fra steinutskåringer på utstilling i Chicago Orientalsk museet som presenterer de tidligste strengeinstrumenter noensinne, daterte fra tidenes morgen!

Dette har aldri vært gjort før, på en autentisk mote, og med bruk av den riktig originale klebestoffet, Sumerian treverk og den rette gull kvalitet og tykkelse. Ferdighetene som trengtes for å få denne harpen til, eksisterer i verdenen i dag. Vi ba de alle beste håndverkerer å hjelpe til, ved å donere deres arbeid. Det er en viktig del av dette prosjektet at autentisiteten er reflektert i denne berømte harpen.

Den oksehodet Lyre holdt i museet av Baghdad, et godt kjent i verdenens presse, grunnet situasjonen i Irak. Det er mye interesse i å se og høre en rekonstruerte og spillbare instrument.

Over de siste 3 år, mye arbeid og innsats har vært brukt til å realisere denne drømmen av å gjenskape en autentisk kopi av den Gyllen Lyre av Ur.


Arbeidet er nå ferdig, og den "Gyllen Lyre av Ur" kan nå bli sett i sin prakt i disse fotografiene.

Om De føler at De har ferdigheter som kunne bidra til prosjektets mål,
ta gjerne kontakt med oss. Vi ville gjerne hør fra Dem.
Kontakt oss
info@lyre-of-ur.com

Sponsing for å hjelpe oss å fremme Lyren av Ur ønskes velkommen.

Vi vil gjerne spille den for dere og fortelle dens historie verden over.

Dette er et veldedig (ikke-for-profitt) prosjekt som omfatter alle typer mennesker uten politiske hensikter eller styring.